In memoriam Hans Diemel

hans diemelOp 9 september 2018 overleed op tachtigjarige leeftijd Hans Diemel, een van onze leden van het eerste uur.

Hij was de langst dienende penningmeester van de HCD: van februari 1954 tot en met januari 1959. Samen met mensen als Gijs van Aardenne en Jaap Dortwegt bouwde hij de vereniging uit in een periode van grote bloei. In 1959 emigreerde Hans naar Canada, maar hij hield contact met de HCD, al was het alleen maar door zijn zus Anke, die in 1962 met Gijs was getrouwd.
Toen Gijs in 1971 overleed, werd Hans de voogd van Bart, de zoon van Gijs en Anke. Hans’ loopbaan, mede voortkomend uit zijn op de HC beoefende hobby ‘radio en elektronica’, voerde hem niet alleen naar Canada, waar hij in Montreal en Toronto heeft gewoond, maar ook naar Turkije, en terug naar Canada, en uiteindelijk naar het Verenigd Koninkrijk.
In 1995 ging hij met vervroegd pensioen van het telecommunicatiebedrijf Nortel. Hij bleef gevestigd in Londen, samen met zijn vrouw Bé van der Heide, een beeldend kunstenaar, maar ook kocht hij een klein landgoed in Noord-Spanje, Mas Poch, waar hij met veel plezier een nieuwe hobby uitoefende: die van olijfboer. Hans en Bé woonden de HC-reünie van november 2000 bij. Hans was een beminnelijke, behulpzame man met een goed gevoel voor humor. Hij wordt gemist door zijn vrouw Bé, zijn dochters Lara en Janneke en verdere familie, onder wie zijn neef Kees Snoek.