HCD aanwezig op "40 years of History at Erasmus University Rotterdam"

Op 9 november 2018 werd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Geschiedenis faculteit een speciale conferentie gehoudemn met als titel:

"NATIONALISM AND PROTECTIONISM:
A GLOBAL HISTORICAL APPROACH"

Wij (de websitebeheerders) werden benaderd door mevr. drs. Hilde Harmsen, als historica verbonden aan de Erasmus Universiteit. Zij doet daar onderzoek naar kinderboeken over techniek, die tussen 1945 en 1970 verschenen. Uiteraard komen de boeken van Leonard de Vries over de Hobby Clubs daarin ook aan bod. Op bovengenoemde conferentie presenteerde zij de opzet van haar onderzoek aan de hand van een zogenaamde posterpresentatie.

En jawel, de foto van de Hobbyclubleden, poserend met attributen van hun verschillende hobbies, kwam op de poster!
De onbekende fotograaf was iemand van De Telegraaf, het artikel waarbij deze foto werd geplaatst dateert van 13 mei 1959 en is op onze website te vinden in het Archief, bij Media, en vervolgens “In de pers”.

En er is meer: Er verscheen ook een herinneringsboek getiteld Histories of Encounters. Daarin is een artikel van mevr. Harmsen opgenomen met de titel Op het kruispunt van angsten en verwachtingen. Techniek in kinderboeken in de lange jaren vijftig. Met opnieuw "onze" foto!