51 jaar later

Als je in het Archief de pagina Varia, Grabbelton bezoekt, dan staat daar een foto van een bijeenkomst op nieuwjaarsochtend in 1968. Op dezelfde dag in 2019 was zoiets weer het geval. Maar nu met andere mensen.

Tom Dogterom had een “HCD-vriendenclubje” uitgenodigd bij hem en zijn Jeannette thuis in Bosschenhoofd. De gasten verzamelden zich op oudejaarsavond, de verjaardag van Gerard van Kerchove. De gesprekken gingen niet over de Hobby Club, maar meer over het vooruitzicht op het pensioen (Jan H. Kraal is al zover) en de herinneringen aan gebeurtenissen in ieders leven en loopbaan.

De bezoekers brachten de nacht door in een nabijgelegen hotel, ieder met z’n eigen partner: Rieke van der Stoep met Gerard, Okko van der Beek met zijn vrouw Sylvia, Anja Boogaard met haar Bert Sterk, Jan H. Kraal helaas alleen, maar met zijn hond Lindy, Cora Verschoor met haar Hans Vogelesang.

Het vuurwerk bleef op afstand. En wat blijkt: er is helemaal geen vuurwerk nodig om heel plezierig het nieuwe jaar in te luiden.

Alsof de verzorging op oudejaarsavond niet genoeg was, werd het ontbijt gebruikt bij Tom en Jenannette. Als je dan naar buiten kijkt, zie je vinken, koolmezen, grote bonte specht, eekhoorns, …

Zonder hun lidmaatschap van de HCD rond 1970 zou deze fantastische jaarwisseling onmogelijk zijn geweest.