Nieuws

In deze rubriek houden wij je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom de Hobby Club.
Hier hoor je dingen het eerst!

Mocht je zelf nieuws hebben en het hier geplaatst willen zien, neem dan contact op met de Webmaster.


Opbrengst voor de website nog verder opgelopen!

Het is ongelooflijk, maar sinds het vorige bericht zijn er nog vier donaties binnengekomen.

De stand is nu € 895!

Dit betekent dat we weer jaren vooruit kunnen, zelfs misschien voorzichtig aan een wat snellere server kunnen denken ...
We hobbyen verder!

Inzameling voor de website zeer succesvol!

Op 28 januari 2019 mailden wij aan alle ons bekende oud-leden een oproep om een donatie te doen voor het voortbestaan van deze site.
Deze oproep is gestuurd aan 138 HCD'ers van wie we een geldig e-mailadres hebben (in 2013 waren dat nog 178 adressen).
Hierop kregen we flink wat reactie. En, de opbrengst van de actie heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen!

Deze bedraagt maar liefst € 800, bijeengebracht door 20 personen!

Hieruit blijkt maar weer dat de HCD nog steeds "leeft", en dat de site in een behoefte voldoet.
Alle gulle gevers, hartelijk dank!

Met de nu verkregen bijdragen kan de website weer ca. 10 jaar blijven bestaan. Geen eeuwigheid, maar veel langer dan bij de lancering van de site, 5 jaar geleden.
Mocht een geïnteresseerde bezoeker onze website een warm hart toedragen, dan kan via 'Contact' worden geïnformeerd hoe ze in de (verre) toekomst kunnen bijdragen tot een nog langer voortbestaan. Tot nader bericht staat het rekeningnummer, genoemd in de e-mail, ook nog open.

51 jaar later

Als je in het Archief de pagina Varia, Grabbelton bezoekt, dan staat daar een foto van een bijeenkomst op nieuwjaarsochtend in 1968. Op dezelfde dag in 2019 was zoiets weer het geval. Maar nu met andere mensen.

Tom Dogterom had een “HCD-vriendenclubje” uitgenodigd bij hem en zijn Jeannette thuis in Bosschenhoofd. De gasten verzamelden zich op oudejaarsavond, de verjaardag van Gerard van Kerchove. De gesprekken gingen niet over de Hobby Club, maar meer over het vooruitzicht op het pensioen (Jan H. Kraal is al zover) en de herinneringen aan gebeurtenissen in ieders leven en loopbaan.

De bezoekers brachten de nacht door in een nabijgelegen hotel, ieder met z’n eigen partner: Rieke van der Stoep met Gerard, Okko van der Beek met zijn vrouw Sylvia, Anja Boogaard met haar Bert Sterk, Jan H. Kraal helaas alleen, maar met zijn hond Lindy, Cora Verschoor met haar Hans Vogelesang.

Het vuurwerk bleef op afstand. En wat blijkt: er is helemaal geen vuurwerk nodig om heel plezierig het nieuwe jaar in te luiden.

Alsof de verzorging op oudejaarsavond niet genoeg was, werd het ontbijt gebruikt bij Tom en Jenannette. Als je dan naar buiten kijkt, zie je vinken, koolmezen, grote bonte specht, eekhoorns, …

Zonder hun lidmaatschap van de HCD rond 1970 zou deze fantastische jaarwisseling onmogelijk zijn geweest.

HCD aanwezig op "40 years of History at Erasmus University Rotterdam"

Op 9 november 2018 werd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Geschiedenis faculteit een speciale conferentie gehoudemn met als titel:

"NATIONALISM AND PROTECTIONISM:
A GLOBAL HISTORICAL APPROACH"

Wij (de websitebeheerders) werden benaderd door mevr. drs. Hilde Harmsen, als historica verbonden aan de Erasmus Universiteit. Zij doet daar onderzoek naar kinderboeken over techniek, die tussen 1945 en 1970 verschenen. Uiteraard komen de boeken van Leonard de Vries over de Hobby Clubs daarin ook aan bod. Op bovengenoemde conferentie presenteerde zij de opzet van haar onderzoek aan de hand van een zogenaamde posterpresentatie.

En jawel, de foto van de Hobbyclubleden, poserend met attributen van hun verschillende hobbies, kwam op de poster!
De onbekende fotograaf was iemand van De Telegraaf, het artikel waarbij deze foto werd geplaatst dateert van 13 mei 1959 en is op onze website te vinden in het Archief, bij Media, en vervolgens “In de pers”.

En er is meer: Er verscheen ook een herinneringsboek getiteld Histories of Encounters. Daarin is een artikel van mevr. Harmsen opgenomen met de titel Op het kruispunt van angsten en verwachtingen. Techniek in kinderboeken in de lange jaren vijftig. Met opnieuw "onze" foto!