Propaganda & Poëzie

  • Propagandafilm (RM)

Leden van de HCD hebben in 1965 in eigen beheer een film opgenomen. Het draaiboek werd door leden samengesteld en zij verzorgden de opnamen. Plot was de locatie aan De Hellingen, waar enkele leden de rollen speelden of figureerden. Het werd een propagandafilm, waarbij het filmverhaal enthousiasmerend over de Hobby Club vertelt. Camera: Rob Ruurs.
Op de HCD is de film meerdere malen vertoond, meestal als onderdeel van een gevarieerde gezellige avond. De tekst van deze film is te lezen in Concept propagandafilm.

  • TROM-televisie (RM)

Op de Dordtse tv-zender TROM werd op 17 november 2001 in het programma 'Merwe mix' een selectie van beelden uit de propagandafilm vertoond, met gesproken commentaar van Kees Snoek. De tekst van deze voice-over is te lezen in dit bestand.

  • Kunstkerk, januari en februari 2005


De film is in samenwerking met het Stadsarchief Dordrecht in januari en in februari twee keer vertoond in de Kunstkerk - de voormalige oudgereformeerde kerk in de Museumstraat. Vooraf hield Kees Snoek een inleiding. In februari 2005 waren ongeveer tien oud-leden aanwezig. Het hier afgebeelde papierwerk werd aan de bezoekers uitgereikt.

  • Gedicht Kees Snoek

Kees schreef dit gedicht als bijdrage aan de reünie van oud-leden in 1989, die hij zelf niet kon bijwonen. Kees sprak dit gedicht op een geluidsband in en stuurde die vanuit Indonesië, zodat zijn stem voor alle reünisten te horen was.
Kees' stem bij zijn gedicht op deze website is een nieuwe opname die in oktober 2001 is gemaakt. De tekst is te lezen in dit bestand.

 

  • Gedicht Tom Dogterom

Dit gedicht van Tom is geschreven vanuit een persoonlijke drijfveer. Wat de aanleiding was, is ons niet bekend; alleen Tom zelf weet dat. De opname werd gemaakt in april 2001. De tekst is te lezen in dit bestand.

 

Video's die met (RM) zijn gemarkeerd, bevinden zich in gedigitaliseerde vorm in het Regionaal Archief Dordrecht. Ruud Meyer heeft de beeldkwaliteit van deze opnames verbeterd en muziek aan de oorspronkelijk stomme films toegevoegd. Hierdoor is het kijkplezier enorm toegenomen.